Tämä ei satua vaan tämä on meidän uskomaton elämä

Home|Uncategorized|Tämä ei satua vaan tämä on meidän uskomaton elämä

Kaikki alkoi yhdestä puhelusta kesäkuussa 2020. Se oli hyvin hankalaa aikaa sillä Koronan vuoksi ryhmäliikuntatunnit oli ajettu alas, ja puhelun tullessa valmentajamme Veronica oli juuri meditoimassa, että miten saa ihmiset ymmärtämään, että tarvitsevat iloa, hyvää energiaa ja liikkumisen tuomia hyviä asioita elämäänsä. Sieltä soitti MTV3:n Talent Suomi -ohjelman tuotannosta vastaava henkilö. Hän kysyi Veronicalta olisiko hänellä kiinnostusta lähteä mukaan Talent Suomi -kilpailuun, koska hän oli nähnyt videoita Kangoo Club Suomen Facebook -sivuilla ja sanoi, että juuri tällaista energiaa ja positiivisia viboja kaivataan tähän kilpailuun. Veronica vastasi välittömästi KYLLÄ! Niinpä hän alkoi kokoamaan tiimiä. Näin syntyi Kangoo Power team, jossa ovat Veronica Deac (Turku) Elina Herne (Turku) Julia Kaljunen (Turku) Triin Eller (Salo) Satu Rautanen (Sastamala) Tiia Viiperi (Evijärvi) Sara Smeds (Porvoo) Niina Mäki (Kouvola).

Aloimme treenaamaan heinäkuussa Jump Fit studiolla joinakin viikonloppuina. Haasteemme on koko ajan ollut se, että asumme ympäri Suomen, eli voimme treenata yhdessä vain joinakin viikonloppuina eikä arkisin ollenkaan pitkien välimatkojen vuoksi. Koe-esiintymiset olivat syyskuussa, joten meillä oli kaksi kuukautta pistää kaikki kasaan. Haasteita riitti, sillä meillä oli tuore joukkue, joka ei ollut treenannut yhdessä koskaan aikaisemmin, ja useat meistä eivät olleet edes tavanneet toisiaan ennen ensimmäistä treeniä. Koe-esiintymisissä emme olleet täysin valmiita sillä meillä ei ollut aikaa ylittää tuoreen joukkueen haasteita eikä meillä ollut aikaa tasata erilaisuuksia meidän välillä. Mutta meillä oli yksi asia yli muiden ja joka näkyy myös lavalla välillämme: HYVÄ ENERGIA JA POSITIIVISET VIBAT! Onneksi Krista Siegfrieds näki tämän energian meissä ja antoi meille kultaisen summerin, jolla pääsimme suoraan semifinaaleihin!

Krista antoi meille luottamuksensa ja nyt halusimme näyttää, että olemme täysin kultaisen summerin arvoisia ja kuulumme tähän kisaan! Joten aloitimme treenaamaan aivan uudella levelillä ja mietimme jokaista pientä yksityiskohtaa, jotta olisimme täydellisiä; musiikkia, asua, koreografiaa, eri tyylilajeja, asusteita, tekniikkaa, somea ja esityksen kokonaisuutta. Mikään ei ollut helppoa. Tanssiminen näillä kengillä on erittäin haastavaa, se ei ole ollenkaan sama kuin ilman kenkiä. Halusimme näyttää eleganteilta, sulokkailta ja ylväiltä, samaan aikaan näyttämättä kömpelöltä, ja myös halusimme näyttää meidän hyvää energiaa lavalla. Lähdimme tähän kilpailuun sillä ajatuksella, että olemme mukana finaalissa ja tästä olimme hyvin itsevarmoja. Joten tammikuussa 2021 aloitimme harjoittelemaan myös finaaliin semifinaaliohjelman ohella. Finaaliohjelma oli vielä haastavampi kuin semifinaalin sillä käytimme LED-tekniikkaa luodaksemme WAU-efektin mutta tietenkään meillä ei ollut kokemusta sen käyttämisestä etenkään tanssikoreografiassa. Meillä oli paljon ongelmia, jotta löydämme TARVITTAVAT varusteet ja TOIMIVAT varusteet. Veronica testasi kymmeniä LED-nauhoja löytämättä kunnollista ratkaisua meidän tarkoitukseen. Tein paljon tutkimusta asiasta. Tuntui, että tämä on mahdoton tehtävä. Kuitenkin löysimme tarvittavat ratkaisut. Maaliskuun lopussa 28.3.2020 olimme semifinaalissa suorassa lähetyksessä ja todistimme sekä tuomareille että koko maailmalle, että ansaitsimme olla finaalissa! Pääsimme yleisön äänillä finaaliin ja parasta oli, että saimme myös kaikki tuomarit puolellemme, jotka aiemmin sanoivat ei jatkoon.

H-hetki on tullut. Ja me olemme valmiita fyysisesti ja mindset oli vahva. Silti meillä oli kenraaliharjoituksista tullessa ongelmia valojen kanssa. Minun kengästäni katkesi koko nauha, ja jouduimme vaihtamaan ainoan varaosan, joka oli vielä jäljellä ennen livevetoa. Myös Satun kengästä ledinauha oli löysällä, ja emme saaneet korjattua sitä kunnolla, ja esityksen lopussa Satun toinen kenkä olikin jo ilman valoja. Myös ledisauvojen sytyttäminen oli ongelmallista. Harjoituksissa ulkopuolinen henkilö sytytti niitä, niin kaikki eivät syttyneet tai osa syttyi väärällä värillä, kun kaukosäätimestä henkilö painoi väärää väriä tai väärään aikaan. Onneksi saimme livevetoina oman assistenttimme Shanshanin sytyttämään valot ja hän hoiti homman kotiin niin kuin kuuluu. Itse koreografiassa näkyy erilaiset liikeradat sillä valot paljastavat heti virheliikkeet. Huh! Olimme siis ”valinneet” tähän esitykseen niin monta stressitekijää. Silti olimme joukkueena niin valmiita lavalle esittämään tämän upean koreografian. Talentin jälkeen kaikki ohjelmatiimistä tulivat kiittämään meitä siitä, että olimme tuoneet hyvän energian, ilon ja naurun mukanamme, joka raikui joka paikassa.

Vaikka emme voittaneet Talenttia mutta voitimme kuitenkin sillä pääsimme esittämään kolme uskomattoman hienoa ja toisistaan erilaista esitystä, ja todella toimme Suomen kansan tietoon Kangoo Jumpsin. Ympäri maailmaa olemme saaneet viestejä kuinka fantastinen esityksemme oli.